Vloertechniek

Hovenk kan in principe iedere afwerkvloer aanbrengen. Gietvloeren en coatingvloeren voor zowel decoratieve als industriële doeleinden. Van kunststofgietvloeren tot cementgebonden gietvloeren. Een combinatie van vloeren kan ook, waarbij tevens het decoratieve aspect een rol speelt. Het oog wil namelijk ook wat. Kijkt u ook ééns op onze projectenpagina voor voorbeelden!

Vloertechniek – Chemisch resistente vloeren

In een chemische industrie wordt er vaak met zure of basische stoffen gewerkt, niet elke vloer is hier tegen bestand. Ook bij wasstraten en tankstations is het belangrijk dat er geen schadelijke stoffen in de natuur terecht komen. Een chemisch resistente vloer biedt in deze gevallen een uitkomst en zorgt tevens voor een vloeistofdicht resultaat. Als bijkomend voordeel zorgt een chemisch resistente gietvloer voor een egaal resultaat waardoor heftrucks en palletwagens geen last hebben van ongelijkheden.

Naast chemische resistentie heeft Hovenk ook producten die zowel chemisch resistent zijn en ook nog eens extreme temperatuurveranderingen kan verdragen. Hovenk biedt verschillende producten aan op het gebied van chemisch resistente vloeren. Zelfs voor de meest vervuilde ondergronden kunnen wij u een systeem aanbieden.

ESD

Naast vloeren welke aan esthetische, vloeistofdichte of chemisch resistente eisen moeten voldoen levert en brengt Hovenk ook vloeren aan welke statische ontladingen kunnen geleiden en afvoeren. Vooral bij bedrijven in de elektronicasector is het erg belangrijk dat er geen ongewenste lading op gevoelige onderdelen komt te staan. Hovenk kan u verschillende oplossingen bieden om te zorgen dat uw elektronica niet aan schadelijke externe invloeden blootgesteld wordt.

Galerijen en trappenhuizen

Coatingsystemen worden veel toegepast op galerijen en trappenhuizen. Het is niet alleen een fraai gezicht maar een coatinglaag komt ook de veiligheid van uw trappenhuis en galerijen ten goede. Er kan gekozen worden voor systemen met of zonder antislip. Ook kunnen er systemen toegepast worden waarbij uw galerij of trappenhuis zeer snel weer toegankelijk is en er dus geen gebruik gemaakt hoeft te worden van een speciale loopvoorziening.

Gietvloeren en coatingvloeren – Decoratieve vloeren

Egaal, krasvast, vloeistofdicht, er zijn verschillende redenen waarom u kiest voor een gietvloer. Het kan ook zijn dat u een gietvloer kiest omdat deze er modern en prachtig uitziet. Ook in sanitaire ruimtes zoals een badkamer of toilet is een gietvloer een perfecte oplossing. In ruimtes waar vaak water op het vloeroppervlak terecht komt zoals badkamers en toiletten kan er gekozen worden voor een anti-slip afwerking, hiermee voorkomt u onveilige situaties.

Triflex Systemen

Hovenk is een erkend applicateur van Triflex systemen. Hierbij kunt u denken aan balkon en galerijvloeren, snelle vloersystemen voor de industrie of bijvoorbeeld snelle reparatie systemen voor de infra.