Injectie

Wij kunnen diverse injectietechnieken voor u toepassen. Het waterdicht injecteren van kelders, het verlijmen van constructies en het d.m.v. injectie stabiliseren (ondergrouten) van constructies behoort tot de mogelijkheden.

Waterdicht injecteren

Scheurvorming kan er voor zorgen dat een constructie gaat lekken. Met name in kelders kan dit voor veel problemen zorgen. Hovenk kan door middel van o.a. gel- en purinjectie er voor zorgen dat uw constructie weer waterdicht is. Naast injectie kunnen wij ook nog een systeem van meerdere lagen aanbrengen als extra bescherming tegen het indringen van vocht zowel aan de binnenkant als buitenkant. Voor meer informatie klikt u hier.

Verlijmen

Wanneer scheurvorming ontstaat in beton kan dit de stevigheid van uw constructie verminderen en voor problemen zorgen. Wij kunnen voor u scheurvorming injecteren en hiermee de constructie verstevigen. Er zijn verschillende injectietechnieken mogelijk waaronder harsinjectie. Naast het constructief verlijmen d.m.v. injecteren kunnen wij ook versteviging toepassen door het plaatsen van wrapping (SikaWrap) of lamellen van carbon (Sika Carbodur). Deze vorm van versteviging wordt vooral veel toegepast in de civiele techniek (bruggen, viaducten etc.).

Stabilisatie

Wij bieden verschillende mogelijkheden om uw constructies te verstevigen. Hierbij kan u denken aan het ondersabelen van een voetplaat van een stalen kolom. Wanneer ondersabelen niet mogelijk is of er andere eisen worden gesteld is er ook de mogelijkheid om te ondergrouten, dit is het opvullen van een ruimte d.m.v. gieten of injecteren.