Kelderafdichting

Het afdichten van kelders is een activiteit die wij met name in de winter veelvuldig uitvoeren. Voor het waterdicht en vochtvrij maken van kelders aan de binnenkant en buitenkant beschikt het bedrijf over verschillende technieken. Natuurlijk kunnen wij ook andere objecten zoals liftschachten, opvangbakken en zwembaden waterdicht maken.

Bitumen

Naast het afdichten d.m.v. injectie en een afdichtingssysteem kan er ook gekozen worden om voor een bitumenafdichting te gaan. Dit voorkomt indringen van water aan de buitenkant van een constructie. Een bitumensysteem zorgt er voor dat het beton in goede staat blijft. Wij kunnen zowel machinaal als handmatig bitumen aanbrengen op uw constructie.

Afdichting

Afdichting van de binnenzijde gebeurt door middel van een meer laags systeem, eerst zal de bron opgezocht worden en daar waar nodig te injecteren. Vervolgens zal er een soort “dichte bak” van de kelder worden gemaakt waardoor vocht geen kans meer heeft om binnen te dringen met alle gevolgen van dien. Deze dichte bak bestaat uit een systeem opgebouwd uit meerdere lagen welke zeer sulfaatbestendig is. Nadat de afdichting is aangebracht brengen wij een speciale pleister (damp-open en goede sulfaatbestendigheid) aan en stukadoren wij uw kelder weer netjes af waardoor het weer een fraai geheel is.

Injectie

Het kan ook gebeuren dat uw bestaande constructie scheurvorming vertoont. Dit kan zorgen voor lekkage, door middel van injecteren kan uw constructie weer lekvrij gemaakt worden. Soms is er ook een combinatie van zowel injecteren als kelderafdichting nodig om tot een goed resultaat te komen. Voor meer informatie en verschillende injectietechnieken klikt u hier.