Straaltechniek

Wanneer u een ondergrond wilt opruwen of een oppervlakte wil reinigen bied stralen een uitkomst. Hierbij kunt u denken aan het stralen van vloeren, gevels en betonconstructies. Wij bieden meerdere technieken aan op gebied van stralen. Hierbij kunt u denken aan Waterstralen, gritstralen, micronevelstralen (granulaat/water) en stofvrijstralen. Bij veel van onze werkzaamheden (betonreparatie, coaten etc.) passen wij regelmatig stralen als voorbewerking toe.

Gritstralen

Hovenk heeft alle benodigde kennis en apparatuur in huis om oppervlaktes vrij van vuil en losse delen te maken. Gritstralen zorgt er voor dat een oppervlakte vrij van vuil is en dat deze ruw genoeg is om af te werken. Ook is het een perfecte manier om stalen onderdelen van een constructie te ontroesten en verder te behandelen. Hieronder ziet u een voorbeeld van een rioolgemaal welke door Hovenk is gestraald en later behandeld met gietmortel.

Micronevelstralen en waterstralen

Micronevelstralen wordt veel toegepast om verven, coatinglagen en vervuiling weg te halen. Het is een relatief schoon proces met geringe milieubelasting, het afval dat redelijk droog is kan makkelijk worden afgevoerd. Wanneer er geen stof mag vrij komen bij het stralen is (hogedruk-)waterstralen een oplossing. Bij het verwijderen van graffiti, verfresten en coatings biedt waterstralen een oplossing. Met onze freeskoppen kunnen wij bijna elk materiaal en oppervlak behandelen.