Slijtlagen en brugrenovatie

Door Hovenk worden diverse slijtlagen aangebracht. Op stalen, betonnen en houten brugdekken. Ook voor hellingsbanen kunnen wij verscheidene systemen toepassen. De slijtlagen kunnen als antisliplaag dan wel bescherming dienen. Kijkt u ook eens bij onze projecten om wat voorbeelden te zien van slijtlagen en brugrenovatie.

Slijtlagen

Een brug heeft veel te verduren en met name weersomstandigheden kunnen er voor zorgen dat de slijtlaag na een aantal jaren is aangetast. Wij kunnen voor u schade repareren aan de constructie en zorgen er voor dat het brugdek vernieuwd word zodat deze weer jaren meekan. Hierbij kunnen wij verschillende materialen toepassen van zeer flexibel tot keihard. Door ons aangebrachte slijtlagen zijn chemicaliënbestendig en zeer stootvast en geschikt voor voetgangers tot zwaar verkeer. Ook kan er gekozen worden voor verschillende kleuren instrooimateriaal zodat fietspaden en autowegen gescheiden kunnen worden.

Hovenk past systemen toe welke voldoen aan de BRL K19143 norm. Tevens kunnen wij zeer snel uithardende systemen toepassen voor wanneer een brug snel weer toegankelijk moet zijn.

Slijtlaag met Mandurax

Brugrenovatie

Naast het aanbrengen van een slijtlaag kunnen wij de metaalconstructies of betonconstructies van uw brug renoveren en beschermen. De metalen delen worden vakkundig ontroest en kunnen op meerdere manieren behandeld worden. Wanneer de constructie van een brug scheuren vertoont kunnen wij deze verlijmen d.m.v. injectie. Ook kunnen wij constructies verstevigen door middel van bijvoorbeeld wrapping en carbon, of andere materiaal aanbrengen om de constructie te verstevigen.

Naast het verlijmen en repareren kunt u ook denken aan het aanbrengen van coatings om bijvoorbeeld de op en zijkanten van een brug te beschermen. Hiervoor hebben wij zeer hoogwaardige, scheuroverbruggende en carbonatatie remmende coatingsystemen.