Betonreparatie en conservering

Betonreparatie en conservering is één van de specialiteiten van Hovenk. Handmatig repareren, spuitbeton, verlijmen en afdichten d.m.v. injectie, straal- en reinigingstechnieken en conservering behoren tot de mogelijkheden. Tevens verzorgen wij bijkomende werkzaamheden zoals gevelreiniging, vervangen hemelwaterafvoeren en vervangen en herstel van hekwerken. Betonreparatie wordt door ons o.a. uitgevoerd in de industrie, woningbouw, kunstwerken, rioolwaterzuiveringen etc. Kijkt u ook eens op onze projectenpagina om een indruk te krijgen wat wij voor u kunnen betekenen!

Betonreparatie – Spuitbeton

Spuitbeton wordt veel toegepast in de weg en waterbouw voor viaducten, tunnels en andere kunstwerken en in de rioolwaterzuiveringen. Bij reparatie van grote schadestukken kan betonspuiten een uitkomst bieden. Vanwege het spuiten onder hoge druk worden hoge mechanische waarden realiseerbaar. Onze betonpompen kunnen wij ook inzetten voor ondergrouten of injecteren met mortel.

Betonreparatie – Betonrot

Betonrot komt voor wanneer oxidatie plaatsvindt van ijzers in het beton. Door indringing van chloriden of CO2 gaat ijzer roesten, dit is een expansieve reactie en na verloop van tijd kan het beton barsten met alle gevolgen van dien. Hovenk zorgt er voor dat het gewapende beton behandelt wordt en voorkomt verder doorroesten, het beton wordt vervolgens gerepareerd. Na het repareren kunnen wij de reparaties egaliseren en eventueel een carbonatatieremmende coatinglaag aanbrengen om de constructie te beschermen.

Conservering

Bij conservering kunt u denken aan het aanbrengen van coatings op beton om de constructie te beschermen tegen chemicaliën of weersinvloeden. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan het coaten van calamiteitenbakken, een gemaalput, buitenzijdes van schoorstenen etc. Maar ook het aanbrengen van slijtlagen op omloopranden in rioolwaterzuiveringen (RWZI). Wij kunnen u verscheidene systemen aanbieden waaronder speciale snel uithardende systemen (soms al binnen 1 uur weer in gebruik te nemen!) waardoor u zo weinig mogelijk overlast heeft. Tevens kunnen wij ook bij civiele objecten bescherming toepassen zoals anti-graffiti, hydrofoberen en carbonatatieremmende coatings.


Diverse projecten: