Thermoshockvloer DOC Kaas

Thermoshockvloer:

Eind 2020 heeft Hovenk bij DOC Kaas in Hoogeveen een thermoshock vloer aangebracht. De vloer is chemisch resistent en kan een plotselinge verandering van temperatuur opvangen, bijvoorbeeld wanneer er kokend heet water op de vloer komt. Daarnaast is de vloer anti-slip met een grove korrel en daarmee erg veilig. Eerst is de bodem compleet gesaneerd tot op de gezonde ondergrond, vervolgens zijn grove gaten gevuld met een speciale polymeer gemodificeerde mortel welke extreem sterk is.

De zogenaamde polyurethaan cement (PurCem) vloer welke bij dit project is toegepast is zeer geschikt voor de voedselindustrie. Naast de chemische resistentie en thermoshock eigenschappen zijn de vloeren volledig naadloos en kan Hovenk ook zorgen dat deze op tegelwerk aansluiten op muren. Hovenk kan vele polyurethaancement systemen toepassen waaronder het PurCem systeem van Sika en het Crete systeem van Remmers.

Projectfoto’s


Diverse projecten: